Door Romilda Fraterman- Zelfs de ventilator kon het niet meer aan, deze hittegolf! Omdat de drang naar bakken toch blijft heb ik mij bezig gehouden met o.a. homemade panna cotta chocolade/vanille met een twist van kersen en chocolade fudge, zonder en met nootjes hmm! Echt een aanrader, ik zet hieronder de recepten.
Panna cotta
Voor de chocolade laag:
1,5 blaadje gelatine
1 bekertje slagroom van 250 ml
150 gram hazelnootpasta
Voor de vanillelaag:
1,5 blaadje gelatine
1 bekertje slagroom van 250 ml
half zakje vanillesuiker
Maak eerst de chocoladelaag en week hiervoor de gelatine in koud water. Verhit de slagroom in een pan op de laagste stand en roer er de pasta door totdat het een mooi geheel is. Knijp de gelatine uit en roer deze er ook door heen. In 4 glaasjes verdelen en af laten koelen. Week, voor de vanillelaag, de gelatine in koud water. Verhit de slagroom op de laagste stand in de pan, meng er de vanillesuiker en de gelatine doorheen. Naar smaak kunnen ook vruchten e.d. worden toegevoegd. Verdeel weer over de 4 glazen en goed laten afkoelen!
Chocolade fudge
1 blikje gecondenseerde melk
500 gram chocolade naar smaak
eventueel nootjes
Doe de gecondenseerde melk in de pan. Voeg de chocolade toe. Meng totdat het bijna een dikke chocoladepasta wordt. Giet uit over een met bakpapier beklede (oven)schaal. Doe voor de nootjes eventueel wat in een ander schaaltje en meng ze er doorheen, in een schaaltje overgieten met bakpapier. Laat het nu minimaal 2 uur koelen. Daarna voorzichtig het bakpapier verwijderen en in kleine stukjes snijden; smakelijk!
Daarnaast nog een heerlijke slagroom taart gemaakt voor een verjaardag met frisse aardbei/slagroom vulling en verse vruchtjes bovenop. Hiervoor gebruik ik zelfgemaakte slagroom, en decoreer ik met een spuitzak. Kortom; ik heb me weer heerlijk vermaakt en hoop dat jullie wat inspiratie uit mijn recepten halen; tot de volgendekeer! Liefs, Romilda