Niet alleen het maken, ook het voorbereiden en presenteren van een sweet table kost tijd. Aan de slag met de tips & tricks van Taartje van Lot.
Wat heb je nodig?
- taarten (Ø 12 cm, 17,5 cm en 22 cm)
- cake boards (Ø 12 cm, 17 cm en 22 cm)
- dowels
- cake drum (Ø 32 cm)
- voedingsmiddelenkleurstof royal blue, navy blue en zwart
- rolfondant wit 2 kg
- suikerparels wit
- botercrème
- maizena
- alcohol (gin)
- airbrush
- dust goud, royal blue en navy blue
- eetbare lijm
- candy melts bright white
- lint
- cakepop stokjes goud
- satéstokjes
- Ferrero Rocher (11 doosjes)
- kegel piepschuim (2x)
- siliconen mallen (kroontje, beer, lijst, ornamenten, barok rand, babyproducten)
Voor de decoratie
- satijnlint wit, smal en breed
- confetti ballonnen
- tafeltjes
- kandelaars
- lijstjes
- etagères goud en wit (diverse hoogtes)
Ornamenten en decoraties
Maak alle ornamenten en decoraties. Laat goed uitharden. Meng gin met goudkleurige dust. Airbrush alle onderdelen goud. Laat drogen.
Taart
Bak en vul de taarten. Smeer af en koel goed. Bekleed de kleinste en grootste taart met wit fondant. Kleur fondant met de beide kleuren blauw en een kleine hoeveelheid zwart. Bekleed de andere taart. Dowel en stapel de taarten op de drum. Maak een ruitpatroon in de middelste taart. Plak op ieder kruispunt een witte suikerparel. Plak de gouden ornamenten op de taarten. Maak een rand van parels en plak ze aan de onderkant van de blauwe taart. Maak een barok rand en plak deze op de taart. Verf de rand goudkleurig.
Cupcakes
Bak cupcakes, laat afkoelen en spuit er een toef botercrème op. Leg decoraties op de toeven. Spuit een klein beetje botercrème op de cupcakes. Bekleed ze met wit fondant. Plak decoraties op de cupcakes.
Blokken
Snij strakke vierkanten uit cake. Maak letters en plak ze op de uitgestoken vierkanten van wit fondant. Bekleed hiermee de blokken.
Cakepops
Maak cakepops en steek er een stokje in. Leg ze in de vriezer. Smelt chocolade, breng op kleur en dip er de bevroren cakepops in. Decoreer met suiker en gouden ornamenten.
Donuts
Bak donuts. Leg ze in de vriezer. Smelt chocolade en dip er de bovenzijde van de donuts in. Decoreer met suiker en gouden ornamenten.
Tip! Kleur fondant, crème en icing etcetera zoveel mogelijk met dezelfde kleurstof zodat alle sweets mooi bij elkaar passen.
Tips & tricks van Taartje van Lot
- Verpak alles goed in dozen en kratten voor vervoer naar de locatie. Gebruik antislipmatjes en bubbelfolie ter bescherming.
- Neem een ruime hoeveelheid decoraties mee. Kijk wat je al op voorraad hebt en vul eventueel aan.
- Stal op locatie alles uit op tafels. Zo kun je goed zien wat er is en welke etagère je voor welke sweets kunt gebruiken.
- Helaas komt het wel eens voor dat het een enorme chaos wordt. Zeker als je met meerdere leveranciers in dezelfde zaal aan het opbouwen bent. Zorg ervoor dat al je materialen veilig staan.
- Begin in het midden en werk naar de buitenkant toe. Let op symmetrie, zorg voor evenveel sweets aan beide kanten.
- Denk aan het maken van foto’s. Is er op het feest een fotograaf aanwezig dan kun je vragen om professionele foto’s. Vergeet niet te vragen of je die mag gebruiken op website en social media en of er een naamsvermelding bij moet.
Fotografie en project: Liselotte van Haagen, taartjevanlot.nl.
Met dank aan partyplanner Lois & Seven, facebook.com/loisandseven.
Koekjes: Jillbeesz, jillbeesz.nl.