De feestdagen in de laatste maand van het jaar zijn mijn favoriet. Gezellig is het woord wat me te binnen schiet bij de gedachte aan Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw. Uit je plaat gaan ook. Want het is vaak stressen. Wie eet waar, hoe laat, wat en hoe doen we de boodschappen? Doen we een koffie, een lunch, een brunch of een diner? Of alle vier? Of maken we het onszelf heel makkelijk en kiezen we voor een restaurant? Tegen de tijd dat het zover is zijn we thuis allemaal al een keer uit de plaat gegaan, want alle (feest)neuzen dezelfde kant op… dat lukt bijna nooit.
Ik besluit om dit jaar heel veel te bakken. Alles uit deze editie. Dat betekent 3339 minuten in de keuken staan om te mixen, te bakken, te laten rijzen en te decoreren. Tel maar na. Maar dan heb je ook wel wat. Prachtige en lekkere koekjes, taarten, mousses, bavaroises, chocolade, cakes, panettone, tulbanden, petit fours en donuts.
Genoeg voor de hele familie. En de buren. En de wijk. Als dat niet gezellig is!