Met drie mallen creëer je deze prachtige Halloween taart met schedels en rozen. De beschrijving is van Bronwyn van Zundert-Willemse, cake-o-topia.nl
Wat heb je nodig?
– taarten (Ø 10 en 15 cm)
– cake drum (Ø 20 cm)
– cake board (Ø 10 cm)
– dowels
– rolfondant 1 kg zwart
– voedingsmiddelenkleurstof en dust zilver (Rainbow Dust Colours)
– dubbelzijdig plakband en zwart spinnenweb lint 12 mm breed
– waterkwast
– grote kwast (voor dusten)
– Crisco
– rozenmal met 4 maten ondiepe rozen
– barok blauwe mal met parelrand (Wilton)
– schedelmal
Aan de slag
Bak, vul en smeer de taarten af naar wens. Smeer het cakeboard in met Crisco. Bekleed het met zwart fondant. Zet de kleinste taart op het cake board. Bekleed de taarten met zwart fondant. Plak de grootste taart op de drum met ganache of botercrème, zover mogelijk naar achter. Meet de lengte van drie dowels en doe ze in de taart. Plaats de kleine taart er bovenop. Maak een parelrand met de mal en plak de rand aan de onderkant van beide taarten. Maak met de mallen 3 schedels en veel rozen. Ga uit van 15 grote, 10 middelgrote, 10 kleine en 15 mini rozen. Laat drogen. Plak de schedels op de taarten, hou een schuine lijn aan. Plak hieromheen alle rozen, begin met groot en vul aan met klein. Dust met de grote kwast en zilver dust de rozen en schedels. Zo komt het reliëf mooi uit. Doe daarna de parelranden. Plak een bijpassend lint om de drum.