Door Romilda Fraterman – Ik heb van te voren de kleurtjes al in gedachten genomen en uitgezocht en ik had ik mijn kast nog wat straslint liggen. Alleen de poppetjes heb ik in de winkel gehaald als taarttopper. Dit was trouwens de eerste keer dat ik met douwels werkte, maar dat ging heel handig! De witte “sneeuwvlokken” die je om de taart ziet liggen zijn van parelsuiker, en de rest is eigenlijk allemaal gemaakt van fondant.
De vulling in de onderste taart is mandarijntjes crème, “naturel” botercrème in de middelste taart en chocolade bavaroise in de bovenste laag Het straslint is vast gemaakt met eetbare lijm, evenals de 2 poppetjes. In totaal heb ik ruim 4 uur aan de taart gewerkt: Bakken, vullen, afsmeren, bekleden, decoreren… Maar wat een plezier heb ik gehad; terwijl ik bezig was zag ik de taart steeds mooier worden onder mijn handen. Ik was dan ook zo tevreden met het resultaat, dat ik moeite had er afscheid van te nemen!
Liefs, en tot de volgende keer,
Romilda