Nieuwe kookcreaties + recept voor karamel-schuimomelet

785

Lieve volgers van MjamTaart!

Het seizoen van de asperges is weer aangebroken: het witte goud. Je kunt het eindeloos met gerechten combineren. Zoet en hartig. Deze keer heb ik gekozen voor een heerlijke verse asperge-crèmesoep. Maar dan wel met een gekookt eitje erdoorheen, dat vind ik er echt bij horen! Jij ook?
Ook heb ik onlangs een heerlijke Mexicaanse bonenschotel gemaakt, lekker om zo op te eten, bij tortilla’s of met nachochips. Ziet het er niet uit als een plaatje?
Het recept hiervan heb ik online gezet op mij YouTube kanaal. Op dit kanaal vind je nog veel meer mooie filmpjes en lekkere recepten. Ik probeer er maandelijks nieuwe dingen op te plaatsen, dus volg voor meer!
Om deze blog af te sluiten deel ik nog een lekker zoet recept: een karamel-schuimomelet! Die moet je echt geproefd hebben!
Je hebt nodig:
4 eieren, gesplitst
50 gram suiker
1 mespuntje kaneel
2 eetlepels boter
110 gram karamel fudge
Zo maak je het:
Klop de eidooiers met de suiker en kaneel in een paar minuten tot een licht schuimige massa. Klop de eiwitten in een andere kom lobbig en schep de eigelen er voorzichtig doorheen. Verwarm de boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en giet het schuim erin. Laat de omelet in circa 10 minuten met het deksel op de pan garen op middelhoog vuur. Hak de karamel fudge grof en verdeel de stukjes over de omelet. Laat nog 5 minuten nagaren, zodat de karamel smelt. Hmmm!
Liefs en tot de volgende keer,
Romilda