Kerstsok

1751

Wat heb je nodig?
cake (25 cm)
botercrème 100g
cake drum (25 x 35 cm)
rolfondant 1.350 g
voedingsmiddelenkleurstof bruin, blauw, zwart, groen, rood, royal blue en roze
glanspoeder Silvery Moon (EdableArt)
eetbare lijm
mini stars plunger cutters set 3 (PME)
hulst mini plunger cutter (PME)
scallop and comb, ball, flower/leaf, quilting, knife/scriber and petal frill tool
Sugarcraft Gun
lint

De basisrecepten vind je op MjamTaart.nl

Aan de slag
Kleur 600 g fondant rood, 500 g donkergroen (leafgreen en royal blue 2:1 en een druppel zwart), 80 g donkerbruin en 40 g ijsblauw. Bekleed de drum met donkergroen fondant. Bevestig het lint om de cake drum. Leg de cake verticaal. Snijd diagonaal vanaf een punt op de linkerzijde en 4 cm omhoog, tot aan het punt op de rechterzijde en 9 cm omhoog. Gebruik het afgesneden stuk om het teengedeelte van de sok te maken. Snijd hiervoor eerst nog het scherpe hoekje weg en gebruik dit eventueel om een gat op te vullen.

Snij de voetzool iets hol en snij de hoeken van de cake wat ronder. Smeer de cake af met botercrème en bekleed hem met rood rolfondant. Plaats de cake op het onderbord. Rol 65  g wit fondant uit tot een strook en plak dit als boord langs de bovenrand van de sok. Geef dit boord een reliëf, alsof het gebreid is. Gebruik de brede zijde van de flower/leaf tool en maak verticale inkepingen op gelijke afstand. Pak de comb tool en ga tussen de lijnen ‘prikken’. Doe dit willekeurig en prik allemaal gaatjes naast en door elkaar. Maak hetzelfde brei-reliëf op rood rolfondant voor de hiel en neus van de sok. Leg de lap voorzichtig over de neus en snijd ruim langs de onderrand af. Duw de randen van het fondant voorzichtig onder de cake. Snijd een hoek in de lap, breng het reliëf aan vanuit de punt van de hoek, leg deze op de hak, duw voorzichtig aan en snijd het overtollige fondant weg. Duw ook nu weer de rand onder de cake. Maak vervolgens met de Sugarcraft Gun en de disc in de vorm van een klaver een flinke sliert. Draai de sliert rond en zo ontstaat een touw. Leg deze langs de naad van de neus en de hiel. Maak met restanten groen en rood rolfondant hulst en besjes om de cake drum te versieren.

Tip!
Maak ook de teddybeer, Christmas cracker en candy canes voor in de sok!

Fotografie: Simone van de Berg, Fresh Food Photos.com
Stap-voor-stap foto’s en taart: Constance Huibers, Cakestudio.nl