Lieve lezers van MjamTaart,
Het eerste blog van 2021 alweer, en wat vliegen de dagen voorbij. De eerste sneeuw is gevallen en we werken met z’n allen nog meer thuis. Ik maak met deze dagen dan ook wat extra tijd vrij om uitgebreid te bakken en te koken. Heerlijk om te experimenteren en om nieuwe recepten te ontwikkelen! Daarom heb ik voor jullie in dit blog ook 3(!) recepten om te delen: twee hartige recepten en een zoet recept. Om te beginnen maakte ik deze heerlijke marsepein amandel crumble cake:
Benodigdheden:
– 200 gram bloem
– 200 gram suiker
– 200 gram roomboter
– 400 gram marsepein
– 4 eieren
– 100 gram amandelen
Meng de bloem, suiker, roomboter en eieren op hoge stand van de mixer tot een mooi glad beslag en eindig 1 minuut met de laagste stand. Rasp 400 gram marsepein en spatel dit door het beslag.
Giet het in een cakevorm. Crush de amandelen en voeg de crumble toe op de bovenkant van het cake beslag.
Zet in de oven op 180 graden voor 60 minuten. Laat even afkoelen voordat je de cake uit het blik lost. Smullen!
Ik heb deze maand ook nog een super leuke dino taart gemaakt, deze is gevuld met verse crème en aardbeitjes en bekleed met Renshaw fondant. Deze heb ik met de airbrush bewerkt.
Daarnaast heb ik ook een nieuwe mal uitgeprobeerd, en deze puppy van fondant gedust met kleuren van Rainbow Colours. Hij lijkt levens echt!
Wat ik ook nog even onder de aandacht wilde brengen zijn deze geweldige decospoons. Ze zijn werkelijk ideaal voor het opmaken van je bord, dessert, gebak enzovoorts. Ze hebben een hele fijne punt waardoor je de saus creatief kunt decoreren, druppelgewijs of in een mooi figuur. Zo ziet ieder diner of dessert er als een plaatje uit! Je kunt ze bij verschillende webshops vinden. Aanrader!
De hartige recepten die ik met jullie wil delen zijn deze heerlijk verse bospaddenstoelen soep, en een frisse komkommersoep.Laat ik beginnen met de bospaddenstoelen soep:
Wat heb je nodig:
– 100 gram kastanjechampigons
– 100 gram oesterzwam
– 100 gram bundelzwam
– 100 gram beukenzwam
– 50 gram bloem
– 1 sjalot
– 2 teentjes knoflook
– peterselie
– 2 boullionblokjes
– 1 liter water
Snijd de zwammen en champignons in grove stukken. Hak de sjalot in kleine stukjes en pers de teentjes knoflook.
Bak kort samen in de pan, zo’n 6 minuten.
Haal dan de pan even van het vuur en roer de bloem er goed doorheen. Hierdoor bind de soep en word het wat romiger van smaak. Zet even 2 minuten op een laag vuur. Giet er dan 1 liter water bij en laat het koken, roer steeds goed door. Voeg bij het kookpunt van de soep de 2 bouillonblokjes erbij en roer nog even goed door.
Serveer in een kom en leg er wat peterselie op.
Eet smakelijk!!
Wat ook een lekker fris (voor)gerecht is is deze komkommersoep:
Neem 300 gram komkommer en blend dit met 200 ml crème fraîche, 2 teentjes knoflook, peper en 100 ml afgekoelde groentebouillon.
Serveer in een kommetje en garneer bovenop met wat garnalen.
Nou, dat word weer smullen deze dagen! En ik ben alweer bezig met de volgende recepten, hmmm! Voor komende maand zul je ook leuke samenwerkingen voorbij zien komen, met interessante producten. Deze ga ik met je delen zodat jij er ook kennis mee kan maken!
O, en heb je trouwens al gezien dat ik nu een hele leuke winactie op
mijn pagina heb lopen? Doe snel mee!
Liefs, en tot de volgende keer!
Romilda