marmeren

Door het samenvoegen (ofwel marmeren) van diverse kleuren fondant of marsepein kun je een mooi effect verkrijgen en je taart of cupcake op een bijzondere manier ‘gemarmerd’ bekleden. Met het marmeren van fondant en marsepein kun je de prachtigste taarten versieren! Met dank aan Lieselotte Bolder.

  1. Maak van alle kleuren die je wilt gebruiken een lange slang, zorg ervoor dat je fondant of marsepein vooraf goed gekneed is.
  2. Leg alle slangen bij en op elkaar.
  3. Rol ze samen glad en draai de samengestelde slang op.
  4. Rol dit in z’n geheel op.
  5. Neem dit bij elkaar (niet teveel kneden!) en maak weer een slang.
  6. Draai deze weer op, je ziet nu dat het patroon al fijner wordt.
  7. Herhaal dit proces tot de gewenste structuur verkregen is, pas op dat je niet te ver doorgaat, want bij het uitrollen gaan de kleuren nog meer in elkaar over. Maak een bal.
  8. Rol uit en bekleed hiermee je taart.

marmeren marmeren marmeren marmeren marmeren marmeren marmeren