Marc Suárez, cake designer bij Le Doux Collage: “Een van de mooiste dingen om te maken zijn suiker bloemen. Boeketten, bloemstukken voor bruidstaarten of ornamenten voor sculptuur taarten. Ik maak mijn suikerbloemen met Renshaw petal paste. Met deze paste kun je zeer dunne bloemblaadjes maken en zo een ongelooflijk realistisch effect verkrijgen. Het is gemakkelijk om mee te werken, plakt niet en droogt zeer snel. In de verpakking vind je 300 g, verpakt in drie kleine verpakkingen van elk 100 gram.”
Voor deze prachtige orchidee gebruik ik de koperen cutters en veiners van Ornella de Simone van Bouquet de Sucre. Open een verpakking petal paste, rol de paste uit tot een dikte van 1,5 mm en druk de bloemblaadjes uit.
Bewaar alle blaadjes onder plastic. Neem een blaadje en rol de onderzijde dunner. Probeer het centrum van het blad niet te raken. Herhaal dit proces voor ieder blad.
Snij een witte 24 gauge bloemdraad op maat en doop in de eetbare lijm.
Steek de draad 1 cm in het midden van het blaadje.
Bewerk de randen met een ball tool. Hoe dunner de paste aan de randen, hoe realistischer het effect.
Dust de veiner licht met maizena. Plaats de bloemblaadjes in de veiner en druk voorzichtig aan.
Laat de bloemblaadje op een plastic lepels 1 a 2 dagen drogen.
Rol paste dun uit en steek het centrum van de bloem uit.
Rol het lange gedeelte van het centrum heel dun uit. Knip het eind in twee.
Buig de bovenkant van het centrum en zet vast met eetbare lijm.
Draai de twee uiteinden voorzichtig in een krul.
Snij een witte 24 gauge bloemdraad op maat en doop in de eetbare lijm. Steek de draad in het centrum.
Kleur 30 g petal paste met Khaki van ProGel (Rainbow Dust).
Vorm drie druppels in small, medium en large.
Snij een witte 20 gauge bloemdraad op maat en doop in de eetbare lijm. Steek de draad in de druppelvorm. Maak met de knife/scriber tool vier inkepingen.
Herhaal dit proces voor de twee andere druppelvormen.
Dust met Lemon Tart (Rainbow Dust) de bovenkant van het centrum. Dust daarna met Ruby alle andere onderdelen.
Meng Ruby dust met een beetje wodka en verf de binnenkant in realistisch elementen.
Dust de onderzijdes van de bloemblaadjes met Ruby.
Mix Citrus Green dust met Autumn Green. Zet de inkepingen aan met de dust.
Bedek alle bloemdraden met witte bloementape. Dust de draden groen.
Zet de twee grootste bloembladeren vast met bloementape.
Voeg het middelgrote blaadje toe. Zet alles vast met bloementape.
Buig het draad van het centrum en wikkel het samen met de andere draden. Zet vast met bloementape.
Zet alle bloembladeren in de juiste positie. Doe dit voorzichtig, het blijft fragiel suikerwerk.
Kruis de kleine en middelgrote knoppen.
Voeg de grote knop en bloem toe. Zet alles stevig vast met bloementape.
Marc Suárez is cake designer bij Le Doux Collage en gespecialiseerd in taart decoratie en sculpturen. Meer informatie over Marc en zijn fantastische werk vind je op zijn website, persoonlijke en zakelijke Facebookpagina. Je kunt ‘m ook volgen via zijn Instagram account. Marc woont in Spanje en is ambassadeur van Renshaw.