Marmeren van fondant en marsepein
Door het samenvoegen (ofwel marmeren) van diverse kleuren fondant of marsepein kun je een mooi effect verkrijgen en je taart of cupcake op een...
Airbrush
We hebben inmiddels al veel vragen binnengekregen over de airbrush: “Ik vraag me al een tijdje af hoe airbrushen in z’n werk gaat. Ik...
Chocolade tempereren
Het doel van het tempereren van chocolade is het voorkristalliseren van de cacaoboter in de chocolade en heeft alles te maken met de verwerkingstemperatuur...
Bakvormen
Welke bakvorm moet je kiezen als je begint met bakken? Meerdere soorten bakvormen voldoen: een siliconenvorm, springvorm of aluminium bakblik. Voor wie een goede...
Royal sweet table
Niet alleen het maken, ook het voorbereiden en presenteren van een sweet table kost tijd. Aan de slag met de tips & tricks van...
Bakvormen en snijschema’s
Begin bij het begin. Een prima advies, maar dan nog duizelt het je wel eens. Want waar begin je dan? Wat heb je nodig?...
Veelgebruikte bakeenheden omgerekend
Tijdens het bakken kan het ontcijferen van de maten en gewichten in kookboeken een hele uitdaging zijn. In Engelse recepten wordt namelijk vaak het...
Eetbare lijm
De lijm die in MjamTaart meestal wordt gebruikt als eetbare lijm is een oplossing van tylose in water. Wanneer je het water eerst kookt...